preskoči na sadržaj

Pomorska škola Bakar

 > Naslovnica
Vijesti

Dan sigurnijeg Interneta

Autor: Radiana Tomée - Cicvarić, 7. 2. 2021.

 

Da nema Interneta ne bi bilo niti nastave u periodu pandemije. Svakodnevno provodimo brojne aktivnosti online. Lako je nabrojati prednosti interneta ako ga koristimo na adekvatan način, ali nažalost skriva i lošu stranu. Jedna od tih je elektroničko nasilje.

Naučimo pravila dobre online komunikacije. Brinimo o sigurnosti sebe, svojih podataka, ali i ostalih na mreži. 

Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca (utorak 9. veljače) tisuće ljudi diljem svijeta se udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu i obilježiti Dan sigurnijeg interneta.

Pridruži se i ti! Posjeti web stranice Centra za sigurniji Internet https://csi.hr

Povodom obilježavanja međunarodnog Dana Sigurnijeg Interneta 2021, Centar za nestalu i zlostavljanu djecu, sa svojim partnerima i suradnicima, već sedmu godinu zaredom organizira razne aktivnosti za djecu i mlade, ali i za roditelje te stručnjake.

Iz programa izdvajam:

 • U 11.00 započinje ZOOM webinar za djecu i mlade pod nazivom „Gdje si ti u digitalnoj džungli?“, na kojemu će prisustvovati brojni poznati Youtuberi, koji će govoriti o svom iskustvu na internetu, a nakon toga odgovarati na pitanja koja će postavljati djeca i mladi. Diskusija će biti moderirana od strane stručnjaka Centra za sigurniji Internet.
 • U 13.00 ZOOM webinar za stručnjake, na temu „Jačanju kapaciteta stručnjaka za rad u digitalnom okruženju”
 • Pogledajte 4 kratka, edukativna videa #mladipitaju:
  1. Društvene mreže i mladi - https://youtu.be/-G0rqbLFIjg
  2. Gaming - https://youtu.be/WUccQIJEmkg
  3. Sigurnost na internetu kod djece vrtićke dobi - https://youtu.be/5eRpwAj4rIA
  4. Ovisnost o internetu - https://youtu.be/AEr0cU2VWeM
 • ONLINE KVIZ za djecu i mlade o sigurnosti na internetu dostupan za rješavanje putem mobilne aplikacije na sam dan u vremenu od 9.00 do 19.00 sati.
  Mobilna aplikacija će biti dostupna 09.02. za besplatno preuzimanje i instaliranje na mobitele i tablete na web stranici: https://www.dansigurnijeginterneta.org.

Za pristupanje kvizu ne trebate ostavljati svoje osobne podatke. Nakon što riješite kviz dobit će te povratnu informaciju o vašem rezultatu te će vam biti dodijeljen jedinstveni KOD koji trebate pohraniti (obavezno napravite screenshot – sliku zaslona). Screenshot je dokaz koji vam je potreban za preuzimanje nagrade, ukoliko budete izabrani.

Nagrade se dodjeljuju slučajnim odabirom između onih natjecatelja koji su kviz riješili s 80% ili više točnih odgovora do 19 sati na dan kviza. 
11.02.2021. na internet stranici http://www.csi.hr objavit ćemo informacije o dobitnicima nagrada te vas pozivamo da pratite našu stranicu kako biste vidjeli jeste li osvojili vrijedne nagrade. Ukoliko prepoznate svoj KOD na popisu nagrađenih, potrebno je obratiti se roditelju ili skrbniku koji treba kontaktirati djelatnike Centra za sigurniji internet na e-mail nagrade.dsi@gmail.com te dogovoriti provjeru autentičnosti i preuzimanje nagrade.
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Pomorska škola Bakar / Nautička 14, HR-51222 Bakar / ss-pomorska-bakar.skole.hr / info@pomorskabakar.hr
preskoči na navigaciju