preskoči na sadržaj

Pomorska škola Bakar

 > Naslovnica
Vijesti

Festival znanosti 2020.

Autor: Radiana Tomée - Cicvarić, 12. 10. 2020.

Program Festivala znanosti u Pomorskoj školi Bakar – More kultura:
 

  1. Od vesla do broda bez mornara
  2. 170 godina Pomorske škole Bakar
  3. NE(kultura) plovidbe u ljetnim mjesecima

U najranijem razdoblju čovjekova razvoja pojavila se potreba za plovidbom. Prvo plovilo bilo je deblo što ga je čovjek potiskivao motkom, koju je uskoro zamijenilo veslo.

S ubrzanim razvojem tehnologije i tehnike grade se sve veći i moderniji brodovi, specijalizirani za prijevoz velikih količina pojedinih vrsta tereta, za prijevoz velikoga broja putnika  te za obavljanje drugih plovidbenih poslova.

Hrvatsko pomorstvo utemeljeno je na bogatoj tradiciji dubrovačkoga pomorstva. Dubrovnik je u XVI. st. bio treća pomorska sila na svijetu.

U mnogim pomorskim muzejima širom Hrvatske tradicijska hrvatska kulturno-povijesna baština  slikovito odražava dinamiku pomorstva i aktivnosti vezanih uz more tijekom raznih razdoblja od prapovijesti do suvremenog doba.

Pomorska škola Bakar je najstarija strukovna škola u Republici Hrvatskoj. Prošle smo školske godine proslavili respektabilnu 170. obljetnicu. Kontinuiranim kvalitetnim obrazovanjem pomoraca nastavljamo pomorsku tradiciju  naše domovine po kojoj su hrvatski pomorci traženi u cijelom svijetu.

Za plovidbu je važna kultura, a ona ima velik značaj i za sigurnost plovidbe.
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Pomorska škola Bakar / Nautička 14, HR-51222 Bakar / ss-pomorska-bakar.skole.hr / info@pomorskabakar.hr
preskoči na navigaciju